Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden

Bijeenkomst


Next Level Sierteeltveredeling

Datum: 29-10-2018
Locatie: Naktuinbouw, Sotaweg 22, Roelofarendsveen

Beste veredelaar van sierteeltgewassen,

De komende jaren moeten er steeds sneller nieuwe rassen op de markt gebracht worden om aan de eisen van de handel, de consument en de overheid te voldoen. De nieuwste impuls daartoe komt van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Zij heeft in haar onlangs gepresenteerde visie ‘Landbouw, Natuur en Voedsel: Waardevol en Verbonden’ aangeven dat ze naar een kringlooplandbouw wil in 2030. Telen waarbij zo min mogelijk afval vrijkomt, de uitstoot van schadelijke stoffen zo klein mogelijk is en grondstoffen en eindproducten met zo min mogelijk verliezen benut worden.

Dat betekent dat u, als veredelaar, voor de uitdaging staat om gewassen zo duurzaam mogelijk te produceren met lagere temperaturen, onder ledverlichting, al dan niet gestapeld, en/of op water en met zo min mogelijk chemische gewasbeschermingsmiddelen. Om dit te kunnen doen, is het essentieel dat ook voor de sierteelt moderne veredelingstechnieken zoals merkertechnologie, gericht uitschakelen van genen en sequensen toegankelijk worden. Kennisontwikkeling en samenwerking zijn daarvoor essentieel.

Daarom hebben Naktuinbouw, Plantum, Royal Van Zanten, Dümmen Orange, Keygene, Rabobank Nederland, Wageningen Universiteit & Research, Universiteit van Amsterdam en Amsterdam Green Campus zich verenigd in de Board of Support Next Level Sierteeltveredeling met als doel: moderne veredelingstechnieken voor de hele sierteeltsector te ontwikkelen en te ontsluiten.

Op maandag 29 oktober vanaf 16.00 uur willen wij graag van u horen wat u voor ondersteuning nodig heeft en wat de Board of Support Next Level Sierteeltveredeling voor u kan betekenen. Meldt u voor 25 oktober aan via het webformulier

Wat:                   presentatie Next Level Sierteeltveredeling

Wanneer:           maandag 29 oktober 2018
Tijdstip:             16.00 uur
Locatie:              Naktuinbouw, Sotaweg 22, 2371 GD te Roelofarendsveen


Lees meer over:
Sierteelt

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599