verenigd voor Nederlandse zaden en jonge planten

Plantum is de branchevereniging voor 300 bedrijven in de sector veredeling, vermeerdering en opkweek van zaden en jonge planten.

Nieuws

Handreiking weerbare rassen

Weerbare rassen, weerbaar uitgangsmateriaal en weerbaar telen spelen een belangrijke rol in de verduurzaming van gewasbescherming. Plantum leden lieten zich op 8 april bijpraten over de ontwikkelingen.

Lees meer

Meld uw bedrijf aan voor Graduate School Matchmaking

Op 10 juni 2024 organiseert Plantum een matchmaking tussen aankomende PhD studenten en bedrijven in het kader van de onderzoekscall ‘Graduate School’.

Lees meer

PVP-Toolbox: input bedrijven gevraagd

Input gevraagd aan bedrijven voor kwekersrechtprojecten in verschillende landen in het kader van de Plant Variety Protection Toolbox.

Lees meer

VOOR PLantum staaN DRIE PIJLERS VOOROP

Plantum_Icon_Duurzaamheid2 kopie

Doorslaggevend bijdragen aan de verdere verduurzaming van de land- en tuinbouw.

Plantum_Icon_Innovatie kopie 2

Een effectief intellectueel eigendomsrecht en brede toegang tot genetische bronnen en veredelingsmethoden. Dat zijn de basisvoorwaarden voor innovatie.

Plantum_Icon_Markttoegang2 kopie

Werkbare fytosanitaire systemen wereldwijd en duidelijke regelgeving.

OVER PLANTUM

De sector voor zaden en jonge planten is een dynamische en internationale omgeving die constant aan verandering onderhevig is. Dit vraagt van Plantum, net als van haar leden, dat de blik naar buiten is gericht en dat snel ingespeeld kan worden op veranderende (markt)omstandigheden. Cruciaal daarbij is de intensieve samenwerking met aanpalende organisaties op dossiers en het verder
werken aan sterke internationale contacten door een actieve bijdrage van de vereniging en haar leden in internationale organisaties.

Om de ‘license to operate’ van de sector te behouden en te versterken, zal, naast de huidige dialoog met de politiek en landelijke overheden, het ingezette beleid rond een proactieve communicatie richting belanghebbenden, NGO’s, media en leraren
geïntensiveerd worden waarbij de vereniging het positieve en transparante ‘verhaal van de sector’ vertelt, gefundeerd met kwantitatieve data.

Bekijk onze andere projecten