Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden

Geschiedenis

Plantum is opgericht op 1 april 2001. De vereniging is ontstaan uit een fusie van de brancheorganisaties CIOPORA Nederland, de Nederlandse Vereniging van Plantenkwekers (NVP), de Nederlandse Vereniging voor Zaaizaad en Plantgoed (NVZP) en de sectie uitgangsmateriaal van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). Behalve de VGB zijn de andere organisaties opgeheven na het tot stand komen van Plantum.

CIOPORA Nederland
De vereniging CIOPORA Nederland is opgericht in 1963 door de Nederlandse leden van het in 1961 gevormde CIOPORA International. Bij CIOPORA waren de veredelaars aangesloten van sierteeltproducten die vegetatief worden vermeerderd. De leden waren actief in de veredeling van bloembollen, kamerplanten, snijbloemen, vaste planten, fruit- en boomkwekerijgewassen.

NVP
De Vereniging van Plantenkwekers bestond ruim vijftig jaar. Zij behartigde de belangen van ondernemingen die actief zijn met de opkweek van jonge planten, zowel groenteplanten als bloemisterijgewassen. De jonge planten werden geleverd aan productietuinders in Nederland en buitenland.

NVZP
De Nederlandse Vereniging voor Zaaizaad en Plantgoed behartigde de belangen van bedrijven die actief waren in de veredeling van zaden van landbouwgewassen, groenten en bloemen. Ook de handel en licentieteelt van deze zaadgewassen werden door de NVZP vertegenwoordigd. In 1992 ontstond de vereniging uit een fusie tussen de NTZ (Nederlandse Vereniging voor het Tuinzaadbedrijfsleven) en de NZP (Nederlandse Vereniging van Kwekers van en Handelaren in Zaaizaad en Plantgoed).

Sectie Uitgangsmateriaal VGB
De leden van de sectie uitgangsmateriaal van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten hebben zich in 2001 aangesloten bij de brancheorganisatie Plantum. Deze bedrijven zijn actief in de vermeerdering en opkweek van uitgangsmateriaal van bloemisterijgewassen. De bedrijven leveren plantmateriaal van snijbloemen en potplanten aan telers wereldwijd.


bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599