Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Duurzaamheid + Branchenieuws

East-West Seed wint Plantum CSR-aanmoedigingsprijs

26-09-2016

Het feit dat er gekeken wordt naar oplossingen voor een serieus probleem verdient een hoge score, aldus de juryleden van de Plantum CSR-aanmoedigingsprijs. En dat is één van de redenen waarom East-West Seed met het initiatief Grow with the Drought de Plantum CSR-aanmoedigingsprijs in ontvangst mocht nemen tijdens de Algemene Ledenvergadering van Plantum.

Grow with the Drought
In samenwerking met de Thaise overheden heeft East-West Seed Thailand het initiatief genomen om boeren te helpen bij overschakeling naar andere, minder water-intensieve gewassen, om zo ondanks de aanhoudende droogte een goede oogst te kunnen realiseren. Het motto? Grow with the Drought.

East-West Seed Thailand heeft voor getroffen boeren zeven nieuwe lokale groentevariëteiten geïntroduceerd. Deze groenten zijn bij uitstek geschikt om de water-intensieve gewassen zoals rijst, cassave en suikerriet te vervangen. Om de overstap naar de nieuwe gewassen makkelijker te maken, is de ‘Cope-with-the-drought Magic Box’ (vrij vertaald uit het Thais) ontwikkeld. De box bevat informatie over het watergebruik, teeltinstructies, een CD met video’s van boeren die met succes zijn overgestapt en kleine proefzakjes met zaden van de zeven gewassen.

Inzendingen
Bayer maakt het alweer tien jaar lopende project ‘een schooltuin voor de basisschool’ van Guus Droesen in het Limburgse Leudal, mede mogelijk. Ook heeft Bayer ter ere van de Dag van de Kinderen in China uniformen gedoneerd aan een school. Gipmans Planten is het eerste bedrijf in de zaadsector die met een ISO 26000 Zelfverklaring het bedrijf heeft doorgelicht op duurzaamheid. Het is een vrijwillige manier om inzichtelijk te maken wat er al is gebeurd, en vooral welke nieuwe stappen gezet moeten worden om de bedrijfsvoering en de producten verder te vergroenen.

De jury
De jury bestond uit Anne ten Brummelhuis van MVO Nederland, Jan Bom, hoofdredacteur van P+ People Planet Profit en Aad van Elsen, erelid van Plantum.

Waarom deze prijs?
De Plantum CSR-aanmoedigingsprijs heeft als doel leden van Plantum te motiveren om over hun activiteiten te communiceren en op die manier van elkaar te leren. Transparantie is een vast onderdeel van CSR, juist om elkaar te inspireren, stimuleren en enthousiasmeren.

Lees meer over:
Duurzaamheid

« Terug naar overzicht

Disclaimer RSS

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599