Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Sociale Zaken + Branchenieuws

Nieuwe STIGAS risico-inventarisatie en -evaluatie

06-04-2017

Vanaf 4 april 2017 kunnen bedrijven in de Glastuinbouw en Open Teelt veel handiger en eenvoudiger hun risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) maken. Stigas introduceert hiervoor een nieuwe RIE. De nieuwe RIE van Stigas nodigt uit om in actie te komen en zorgt ervoor dat de veiligheid op het bedrijf systematisch op orde komt.

Hoe werkt de nieuwe Rie?
U inventariseert de risico’s, bepaalt welke risico’s een knelpunt zijn en voert deze in de online applicatie in. Daarna geeft u aan wat u gaat doen om ze op te lossen, wie dit gaat doen en wanneer het af moet zijn. U kunt gemakkelijk naar de arbocatalogus switchen om de goede oplossing te zoeken. Op basis hiervan maakt het systeem uw plan van aanpak. Door een koppeling met uw mailbox wordt u er automatisch op geattendeerd als er een actiepunt moet worden uitgevoerd. Zo kunt u uw actiepunten niet vergeten en gaat de RIE ‘leven’.

Het invoeren van de risico’s doet u op uw computer, laptop of tablet. U kunt de RIE in fases afmaken. Wanneer u inlogt, ziet u in één oogopslag hoe ver u bent: welke risico’s u hebt geïnventariseerd, welke knelpunten al zijn aangepakt en wat er nog moet gebeuren. Ook handig: U kunt uw Stigasadviseur en/of uw VCA-auditor machtigen om mee te kijken.

Waarom een RIE?
Door een RIE te maken werkt u systematisch aan een vitaal bedrijf waar uw mensen gezond en veilig kunnen werken. Een goed opgestelde RIE helpt ongevallen en dus ook ziekteverzuim te voorkomen. Werken er in uw bedrijf mensen onder uw gezag? Dan bent u wettelijk verplicht een RIE te hebben. Als er op uw bedrijf een ongeluk gebeurt en u heeft geen actuele RIE dan kunt u een forse boete krijgen van de Inspectiedienst SZW.

Begeleiding voor gereduceerd tarief
Stigas kan u begeleiden bij de uitvoering van de RIE en bovendien de RIE toetsen. Toetsing is verplicht voor bedrijven vanaf 25 medewerkers. Kiest u voor begeleiding door een Stigasadviseur en bent u bij Colland aangesloten? Dan betaalt u een sterk gereduceerd tarief. Tot en met 9 personeelsleden betaalt u 203 euro. Bent u bij Colland aangesloten en vult u de RIE helemaal zelf in? Dan is deze gratis. Bent u niet bij Colland aangesloten, neem dan contact op met de Stigas Servicedesk.


Laat een bericht achter:
Geen gegevens gevonden

Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

« Terug naar overzicht

Disclaimer RSS

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599