Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Gewasbescherming + Branchenieuws

Zuiveringsinstallaties door BZG beoordeeld op zuiveringsrendement van 99,5 %

07-04-2017

De installaties die op de lijst van de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) staan, zijn ook goedgekeurd voor 99,5% zuivering. Daarmee is duidelijkheid gecreëerd met welke zuiveringsinstallaties voldaan kan worden aan de toelatingseis van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Deze toelatingseis houdt in dat glastuinbouwbedrijven die imidacloprid (bijvoorbeeld Admire of Gaucho Tuinbouw behandelde zaden) gebruiken, hun afvalwater voor tenminste 99,5% moeten zuiveren. Het uitdrukkelijke verzoek van de sector aan het Ctgb om voor deze eis aansluiting te zoeken bij het Hoofdlijnenakkoord waterzuivering in de glastuinbouw is hiermee gehonoreerd: telers kunnen nu met één en dezelfde installatie voldoen aan de zuiveringseisen volgens het Hoofdlijnenakkoord (95%) én ook aan de extra zuiveringseis van 99,5% voor imidacloprid.

Het Ctgb stelt verder als voorwaarde dat het gebruik en onderhoud van de installatie binnen het bedrijf gecertificeerd moet zijn door een daartoe geaccrediteerde organisatie. Dit is nog niet formeel gerealiseerd: voorstellen vanuit de sector voor invulling liggen bij het Ctgb.

BZG
De BZG is een technische beoordelingscommissie van deskundigen uit de overheid en het bedrijfsleven. De BZG beoordeelt of het uitgevoerde onderzoek naar het zuiveringsrendement voldoet aan de eisen uit het meetprotocol en of de zuiveringsinstallatie voldoet aan het beoogde zuiveringsrendement om te kunnen voldoen aan de regelgeving in het Activiteitenbesluit. Op helpdeskwater.nl leest u meer over de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw en vindt u de BZG-lijst.


Laat een bericht achter:
Geen gegevens gevonden

Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

« Terug naar overzicht

Disclaimer RSS

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599