Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Gewasbescherming + Branchenieuws

2 juni open dag graszaadonderzoek op De Rusthoeve

12-05-2017

Jaarlijks doen Proefboerderij Rusthoeve en Delphy in opdracht van de Werkgroep Graszaad en Graszoden onderzoek ter ondersteuning en verbetering van de productie van graszaden en de teelt van graszoden. De highlights uit dit onderzoek zullen worden gepresenteerd op een open dag op 2 juni 2017, 10 – 15 uur op de Rusthoeve te Colijnsplaat. Via de graszaadbedrijven worden telers van graszaad hiervoor uitgenodigd. Onderwerpen zijn onder andere screening van herbiciden op selectiviteit in diverse graszaadsoorten en effectiviteit tegen verschillende onkruiden, gebruik van groeiregulatoren en bemesting.

Aanmelding via Facebook wordt op prijs gesteld.

De Werkgroep Graszaad en Graszoden is een onafhankelijke werkgroep die tot doel heeft de teelt van graszaad en graszoden te bevorderen. Een belangrijke activiteit is teeltkundig onderzoek. Hiervoor is er een samenwerking met Delphy en Proefboerderij Rusthoeve. Samen vormen zij het Expertisecentrum Graszaad en Graszoden.

De werkgroep bestond al onder het Productschap Akkerbouw en is na het opheffen van het productschap, eind 2014, doorgegaan als onafhankelijke werkgroep die bestaat uit: vertegenwoordigers van de bedrijven die in Nederland graszaden contracteren (allen lid van Plantum), twee graszaadtelers (vanuit LTO en de graszaadstudieclub Tholen/St. Philipsland) en twee vertegenwoordigers van de Nederlandse Vereniging van Kwekers van Graszoden.

De activiteiten van de werkgroep worden gefinancierd uit een bijdrage per hectare graszaad, die bijeengebracht wordt door de graszaadbedrijven. De bijdrage is in 2017 €10 per hectare. De telers betalen een bedrag van ongeveer €8 per hectare en de zaadbedrijven vullen dit aan tot € 10. De zaadbedrijven verrekenen de bijdrage van de teler bij de afrekening van het graszaad. 


Laat een bericht achter:
Geen gegevens gevonden

Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

« Terug naar overzicht

Disclaimer RSS

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599