Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Gewasbescherming + Branchenieuws

BZG-lijst uitgebreid met Poseidon

13-07-2017

De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG)* heeft de Poseidon van Moor Filtertechniek toegevoegd aan de lijst met goedgekeurde installaties.

Werking Poseidon
De Poseidon werkt anders dan alle andere installaties op de BZG-lijst. De meeste installaties gebruiken UV-licht in combinatie met peroxide of ozon. Poseidon werkt op basis van nanofiltratie en actief kool. De nanofilters houden gewasbeschermingsmiddelen en nutriënten uit de afvalwaterstroom zo veel mogelijk tegen. Een actief koolfilter haalt de laatste restjes gewasbeschermingsmiddel eruit. Natrium wordt echter doorgelaten. Het afvalwater met natrium mag het riool in, het water met nutriënten en gewasbeschermingsmiddel wordt gerecirculeerd.

Zuiveringsrendement
Als de installatie wordt toegepast volgens voorschrift, wordt ten minste 95% zuiveringsrendement behaald. Voor het gebruik van Admire is echter 99,5% rendement nodig. Of dit rendement ook wordt gehaald, is nog in onderzoek. Alle overige installaties op de BZG-lijst zijn al goedgekeurd voor een zuiveringsrendement van 99,5%.

*De BZG is een technische beoordelingscommissie van deskundigen uit de overheid en het bedrijfsleven. De BZG beoordeelt of het uitgevoerde onderzoek naar het zuiveringsrendement voldoet aan de eisen uit het meetprotocol en of de zuiveringsinstallatie voldoet aan het beoogde zuiveringsrendement. 


Laat een bericht achter:
Geen gegevens gevonden

Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

« Terug naar overzicht

Disclaimer RSS

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599