Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Arbeidsmarktcommunicatie Branchenieuws

Vacature beleidsmedewerker Plantum – Public Affairs

13-09-2017

Werken in een Topsector van de Nederlandse economie.

Werken voor een innovatieve en internationaal opererende bedrijfstak.

Werken met bedrijven aan duurzaamheid, productkwaliteit en voedselzekerheid.

Spreekt dit je aan? Dan is werken bij Plantum, de brancheorganisatie voor veredeling, vermeerdering en productie van zaden en jonge planten, iets voor jou. Wij zijn op zoek naar een

Beleidsmedewerker – Public Affairs (full time)

Plantum behartigt de belangen van de sector plantaardig uitgangsmateriaal: zaden, bollen, knollen, stekken en jongen planten. We vertegenwoordigen ruim 350 leden-bedrijven die actief zijn op het gebied van veredeling van plantenrassen, productie en handel van zaaizaad en plantgoed, en de opkweek tot jonge planten. Deze internationaal georiënteerde sector met een exportwaarde van ruim 2,4 miljard euro zet sterk in op kennis en innovatie.

De functie

 • De beleidsmedewerker onderhoudt het politieke netwerk van de vereniging in Den Haag en in Brussel; schakelt met beleidsmedewerkers en assistenten en waar mogelijk ook direct met politici; benadert hen op de terreinen die belangrijk zijn voor de sector en opent deuren voor de collega’s – specialisten op de dossiers.

 • De beleidsmedewerker is aanspreekpunt voor de collega’s op inhoudelijke dossiers en voor de directie met betrekking tot de mogelijke rollen die de politiek kan spelen, en voor het gezamenlijk ontwikkelen van lobbystrategieën.

 • De beleidsmedewerker beheert specifieke inhoudelijke dossiers en is secretaris van een afdeling, commissie en/of gewasgroep. Het signaleren en analyseren van ontwikkelingen en het doen van voorstellen voor beleid behoren tot de taken. Samen met de leden van Plantum worden prioriteiten geïdentificeerd en worden de nodige initiatieven geïnitieerd. Op dit moment is het dossier ‘Veredelingsmethoden’ vacant.

 • De beleidsmedewerker is aanspreekpunt voor de leden op haar/zijn werkvelden, bereidt vergaderingen voor, schrijft notulen en houdt regie op de uitvoering van actiepunten, en onderhoudt contacten met relevante ministeries, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en waar nodig de politiek. Ook zijn veel beleidsmedewerkers namens Plantum actief in de European Seed Association in Brussel en houden zij contact met zusterorganisaties, met name in Frankrijk en Duitsland.

 • De functie van beleidsmedewerker biedt veel ruimte voor eigen initiatief en zelfstandigheid.

  Profiel

  Je beschikt over een relevante opleiding op hbo- of wo-niveau. Je beschikt over een (beginnend) netwerk in politiek Den Haag en/of Brussel. Bij voorkeur heb je kennis van of een achtergrond in onderwerpen die van belang zijn voor de sector of je bent in staat deze snel te ontwikkelen. Je hebt een brede interesse en je bent in staat maatschappelijke ontwikkelingen en doelen van het bedrijfsleven met elkaar te verbinden. Je bent bereid je flexibel in te zetten wanneer ontwikkelingen daarom vragen. Je bent goed in het bouwen en onderhouden van relaties en je kunt overtuigen. Je bent alert op nieuwe ontwikkelingen en creatief in het zoeken naar oplossingen. Je kunt snel nieuwe informatie en ideeën opnemen, deze effectief toepassen en met anderen delen.

  Ook ben je in staat om een goed beeld te ontwikkelen over het bereiken van doelen op je vakgebied en kun je je schriftelijk helder en effectief uitdrukken.

  Ons aanbod

  We bieden een afwisselende baan in een professioneel en enthousiast team bestaande uit 18 medewerkers, werkend in een innovatieve en internationaal opererende sector, die bijdraagt aan verduurzaming van teelten, productkwaliteit en -diversiteit. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, waarbij de voor CAO-Tuinzaadbedrijven wordt gevolgd. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Solliciteren

  Je kunt jouw sollicitatie vóór 25 september 2017 sturen naar: Plantum, t.a.v. de heer N. Louwaars (directeur), Vossenburchkade 68, 2805 PC Gouda of mailen naar info@plantum.nl. Voor meer informatie over Plantum kun je terecht op onze website: www.plantum.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je telefonisch contact opnemen via 0182 – 688 668.


« Terug naar overzicht

Disclaimer RSS

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599