Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Branchenieuws

ZAAD! Wat weet jij er van? Aflevering 3 met Roy, paprikateler

09-03-2018

Ons land is een van de grootste spelers als het gaat om zaad. Plantenzaad om precies te zijn. Dus blijkbaar kunnen wij daar wel iets over vertellen. Wij zijn een interessante sector met een hoop kennis, expertise en innovatie, maar ook met veel vraagstukken. Sociaal, economisch, ethisch en politiek. Wat er al niet start bij ZAAD!

In de serie ZAAD! wordt de kijker meegenomen langs tien leuke mensen die iets vinden van zaad. Van kok tot veredelaar, van boer tot econoom en van activist tot wetenschapper. Zij vertellen wat zij van zaad vinden en welke rol zij in de keten van zaad innemen. Ook stellen zij vragen aan elkaar. Tussendoor wordt meer achtergrondinformatie gegeven over zaad. Eigenlijk is de serie dus een soort snelcursus.

In de derde aflevering van ZAAD! ontmoeten wij Roy, paprikateler. Voor hem is het belangrijk dat zijn paprikaplant maximaal productief is, een goede kwaliteit geeft en lang houdbaar is. En bij zaad is het belangrijk dat het gezond en ziektevrije is.

Nieuwe, verbeterde plantenrassen bieden oplossingen voor maatschappelijk vraagstukken, zoals de groeiende wereldbevolking, het veranderende klimaat, de verzilting van landbouwgrond, de gezondheid en het welzijn van de maatschappij, de verstedelijking en de noodzaak voor vergroening van de industrie. Bevolkingsgroei leidt wereldwijd tot een stijgende vraag naar gezond, plantaardig voedsel. En door klimaatverandering wordt duurzame productie van dit voedsel steeds belangrijker. Nederlandse veredelings- en vermeerderingsbedrijven zijn onmisbare partners bij het helpen oplossen van dit soort mondiale vraagstukken en bieden de teler gezonde zaden en jonge planten. De sector biedt dan ook een enorm aantrekkelijke werkomgeving: maatschappelijk relevant, innovatief en internationaal.

Elke week komt er een nieuwe aflevering van ZAAD! online. De serie is een samenwerking van Slow Food Youth Network (SFYN) en Plantum. Het doel van de serie is om door middel van een gesprek met verschillende gasten de kijker op een toegankelijke, inhoudelijke en evenwichtige manier meer te vertellen over zaad. Zo kan de kijker zelf een geïnformeerde mening vormen over de thematiek.

Lees meer over:
De sector

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599