Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Sociale Zaken + Branchenieuws

Definitieve tekst CAO Tuinzaadbedrijven

11-06-2018

De tekst van de CAO Tuinzaadbedrijven, die geldt voor de periode van 1 januari 2018 tot 31 december 2019, is door Plantum en de vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie vastgesteld.

Loonsverhoging en duurzame inzetbaarheid
In de cao is afgesproken dat de lonen op 1 april 2018 met 2,5% en op 1 januari 2019 met 2% stijgen. Naast de loonsverhogingen zijn er ook afspraken gemaakt om de duurzame inzetbaarheid van werknemers in de sector te bevorderen. Sociale partners en HR-afdelingen in de bedrijven voeren de komende cao-periode een project uit om de bewustwording van het belang van duurzame inzetbaarheid bij werknemers en hun leidinggevende te bevorderen. Binnenkort informeren we u over dat project.

CAO PAWW
Sociale partners spraken ook af om aan te sluiten bij de CAO Private Aanvulling bij WW en WGA (CAO PAWW). Deze CAO PAWW is aangemeld voor algemeen verbindend verklaring bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Gewacht wordt nu op het besluit van het ministerie. Als de cao van kracht wordt, gaan werknemers premie betalen voor de private aanvulling op de wettelijke uitkering van werkloze of arbeidsongeschikte personen in de agrarische sector. De werkgever houdt deze premie op het loon in.

Overige aanpassingen
Verder zijn kleine aanpassingen voorgesteld over de arbeidstijdenregeling en is het leeftijdsverlof voor medewerkers van 65 jaar en ouder met één dag verhoogd. Bij het opnemen van kortdurend zorgverlof is voorgesteld dat de werknemer recht heeft op 85% van het loon in plaats van 70%. 


Laat een bericht achter:
Geen gegevens gevonden

Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van uw gegevens
Uw gegevens zijn verzonden
Een ogenblik geduld a.u.b. uw aanvraag wordt verwerkt.

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599