Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Branchenieuws

Akkerbouw met actieplan en partners aan de slag met duurzamere plantgezondheid

07-09-2018

De akkerbouw gaat met een ambitieus actieplan werken aan een lagere milieu-impact, een vitalere bodem en meer biodiversiteit. De ambitie is om in 2030 koploper te zijn in duurzame teeltmethoden die afnemers erkennen en die maatschappelijke waardering krijgen. Dit maakte Dirk de Lugt, voorzitter van Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw, bekend bij de presentatie van het actieplan ‘Gezonde planten, voor een gezonde toekomst’.

Nederland is toonaangevend in duurzame voedselproductie en plantaardig uitgangsmateriaal en levert met een kwalitatief goed product een belangrijke bijdrage aan de voedselzekerheid in de wereld, meent De Lugt. Om op langere termijn die positie te behouden, behoeft de huidige aanpak van de plantgezondheid verandering en bijstelling. Uitdagingen zijn de verandering van het klimaat, de bodemgezondheid die onder druk staat, eisen die markt en maatschappij stellen aan gebruik van chemische middelen en het vraagstuk hoe duurzaamheidsprestaties te vertalen naar rendabele opbrengsten in zowel de binnenlandse als exportmarkten.

BO Akkerbouw
De coördinatie van het actieplan ligt bij de BO Akkerbouw. Zij vertegenwoordigt ketens van plantaardig uitgangsmateriaal, teelt, handel en verwerking. De BO Akkerbouw richt zich met onder meer onderzoek en innovatie op onderwerpen die meerdere gewassen en ketens raken en bepalend zijn voor de toekomst van de sector, zoals plantgezondheid, bodem en klimaat. Leden/partners zijn LTO Nederland, NAV, NAJK, Agrifirm Plant, AVEBE, Comité van Graanhandelaren, Cosun, CZAV, NAO, Plantum, Vavi en Van Iperen.

Lees meer over:
Landbouw BO Akkerbouw

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599