Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Veredelingsmethoden + Branchenieuws

Gesprek met minister Schouten over veredelingsmethoden

13-09-2018

Op 12 september jl. hebben wij een gesprek gehad met minister Schouten van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over veredelingsmethoden.

De minister is ervan overtuigd dat de veredeling een belangrijke rol te spelen heeft in haar toekomstvisie van circulaire landbouw en dat nieuwe methoden, mits soortsgrenzen niet overschreden worden, daarin belangrijk zijn. Zulke methoden zijn geen doel op zich, maar een middel om maatschappelijke doelen te bereiken. Minister Schouten gaf aan zich ook zorgen te maken over de innovatiekracht bij bedrijven en universiteiten wanneer deze kennis naar elders verdwijnt. Die ervaring hebben de universiteiten van Wageningen en Leiden toen twintig jaar geleden onderzoeksopdrachten over transgenese snel naar universiteiten gingen in landen waar de producten toegestaan zijn.

Het regeerakkoord stelt dat Nederland zich wil inzetten om deze nieuwe methoden buiten de ggo-regulering te houden. De minister realiseert zich dat dat doel er niet gemakkelijker op is geworden met de uitspraak van het Europese Hof van Justitie van 25 juli, maar dat ze zich ervoor wil blijven inzetten. De eerste stap is om urgentie te creëren in Brussel en bij de andere lidstaten. De onuitvoerbaarheid van de regels in de internationale handel van voedingsproducten en daarnaast de opdracht tot verduurzaming van de land- en tuinbouw zullen deze urgentie moeten leveren. Plantum ondersteunt de minister in deze acties in Europa.

Lees meer over:
Veredelingsmethoden

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599