Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Branchenieuws

Enkhuizen opent Sow to Grow

17-09-2018

Na jarenlange voorbereidingen is in het oude Weeshuis in de binnenstad van Enkhuizen de Seed Experience ‘Sow to Grow’ geopend. Sow to Grow is de opvolger van het Saet en Cruyt museum, maar moet daar zeker niet mee vergeleken worden. Er is nu een echte experience van gemaakt, waarbij je zelf je ‘zaadmuziek’ kunt samplen door in een DNA-helix dingen te veranderen, zodat je je eigen paprika kunt ontwerpen en via QR-codes en een meegeleverde tablet zelf kunt bepalen waar je meer van wilt weten.

Bij de officiële opening van Sow to Grow stelde professor Louise Fresco (Wageningen University & Research) dat het heel belangrijk is om het gesprek over landbouw en voedsel weer op gang te brengen, zeker voor de stedelingen die steeds meer generaties verwijderd zijn van het platteland. Zaad is een mooi startpunt om dat te doen.

De experience is tot stand gekomen door bijdragen vanuit de sector op persoonlijke titel en door bedrijven en natuurlijk door de volhardendheid van Henk van Wielink en Gerard Meijerink. Plantum heeft de afgelopen jaren regelmatig meegedacht en input geleverd voor de vormgeving en inhoud van de experience.

Sow to Grow is een aanrader voor iedereen in de Plantum-achterban (en daarbuiten) om eens een kijkje te gaan nemen.

Lees meer over:
De sector

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599