Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Plantumnieuws

Plantum Zomerexcursie op woensdag 26 juni - meld u nu aan!

24-05-2019

Op woensdag 26 juni a.s. vindt de jaarlijkse Zomerexcursie van Plantum plaats. U bent als lid van Plantum van harte uitgenodigd om hieraan gratis deel te nemen. Tijdens de zomerexcursie bezoeken we een tweetal bedrijven of instellingen die innovatief zijn en ter inspiratie kunnen dienen voor de deelnemers. Samen met collega’s uit de sector wordt gesproken over actuele onderwerpen en worden discussies gevoerd over belangrijke thema’s, dit jaar staat duurzaamheid centraal.

Programma
In de ochtend brengen wij een bezoek aan Schoneveld Breeding in Twello. Schoneveld Breeding bestaat sinds 1930 en is specialist in het veredelen van koude minnende potplanten zoals Cyclamen, Primula, Ranonkel en Campanula. Het bedrijf is uitgegroeid tot een speler van formaat. Naast de ruim 180 medewerkers op de vestiging in Twello werken er afhankelijk van het seizoen tot 150 medewerkers op de productielocatie in Tanzania. Sterke genetica, kennisontwikkeling en -deling en constante innovatie zijn de fundamenten van het succes van het bedrijf.

Aan het einde van de ochtend brengt de helft van de deelnemers een bezoek aan de rioolwaterzuivering van Terwolde van Waterschap Vallei en Veluwe. Daar staat een testopstelling waarin alle technieken achter elkaar worden getest die in de nieuw te bouwen Waterfabriek Wilp (gemeente Voorst) gebruikt gaan worden. De technieken hebben zichzelf al bewezen, maar de combinatie ervan is uniek.
De andere helft blijft bij Schoneveld. Na de gezamenlijke lunch zal de tweede groep een bezoek brengen aan de Waterfabriek en blijft de eerste groep bij Schoneveld Breeding. We zullen de middag met elkaar afsluiten.

Schoneveld Breeding
De diensten van Schoneveld stoppen niet na het leveren van het zaad. Een kwalitatief goed product is een voorwaarde, niet een onderscheidend vermogen. Daarom zetten zij in op samenwerking met de gehele keten. Hierin wordt de kweker centraal gesteld en ondersteunen zij deze met teelt-, marketing- en verkoopadviezen. Het doel is om een inspirerend leef- en woonplezier voor de consument te creëren. Dit doen zij door gerichte product-, kweker- en marktcombinaties te maken.

Schoneveld voert een vooruitstrevend beleid ten aanzien van personeel, innovaties en kennisdeling. Duurzaamheid is daarin vanzelfsprekend. Betrokkenheid in bedrijfsvoering, samenwerking, persoonlijke ontwikkeling en de veredeling van nieuwe rassen met een lagere milieubelasting zijn daarin de voornaamste pijlers. Begin 2019 is het nieuwe onderkomen opgeleverd waardoor een gesloten waterkringloop, het terugwinnen van meststoffen, hybride assimilatiebelichting en gebruik van restproducten zijn geïntegreerd in het proces.

Rioolwaterzuivering van Terwolde van Waterschap Vallei en Veluwe
De nieuw te bouwen waterfabriek wordt een ‘alles in één zuivering’ en vervangt op termijn voor een deel de rioolwaterzuivering in Terwolde. Naast het produceren van schoon water, onttrekt de waterfabriek grondstoffen zodat deze hergebruikt kunnen worden. Met de waterfabriek zet het waterschap een belangrijke stap om in 2050 volledig circulair te zijn. Denk hierbij aan het gescheiden opvangen en verwerken van riool- en regenwater, zodat het regenwater niet meer door het zuiveringssysteem mee hoeft te gaan. Een deel van het gezuiverde water van de waterfabriek wordt gebruikt om de Twellose beek van water te voorzien, zodat deze beek weer voldoende water van goede kwaliteit bevat.

Deelnemers
De Zomerexcursie is gericht op alle medewerkers van de bedrijven die lid zijn van Plantum en interesse hebben in het onderwerp. Er zit een maximum (40 personen) aan het aantal deelnemers, dus schrijf u nu in voor een gegarandeerde deelname. Meerdere geïnteresseerden van uw organisatie zijn welkom als hier plaats voor is.

Aanmelden
Aanmelden kan via onderstaande link:

<AANMELDEN>

Uw aanmelding zien wij graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 21 juni 2019 tegemoet.


« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599