Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden
Header afbeelding
Branchenieuws

World Food Prize 2019 voor Simon Groot

11-06-2019

Op maandag 10 juni is door het State Department bekend gemaakt dat de World Food Prize 2019 zal worden toegekend aan Simon Groot, oprichter van East West Seed Co.

Hij zal de prijs krijgen de dag na wereldvoedseldag in oktober in Des Moines. In de aankondiging dat Simon deze prijs krijgt gaf minister Pompeo aan dat de prijs toegekend wordt aan iemand die zowel een enorme bijdrage levert aan de voedselzekerheid van miljoenen mensen via verbeterde teelten van groenten gebaseerd op goed zaad.

Het is uniek dat deze ‘nobelprijs’ voor landbouw en voedsel (zoals de voorzitter Quinn de Stichting WFP het noemt) dat de prijs wordt toegekend aan een ondernemer en het is ook de eerste keer dat hij toegekend wordt voor het belang van groenten in voedselzekerheid. Dat waren ook precies de twee zaken die Plantum had aangegeven in de ondersteuningsbrief naar het comité dat de prijs toekent. De World Food Prize, ingesteld ter nagedachtenis van Normal Borlaug – de ‘vader’ van de groene revolutie – is sinds de instelling van de prijs vooral toegekend aan wetenschappers in de publieke sector, die een belangrijke bijdragen geleverd hebben aan de mondiale voedselzekerheid. 2019 is daarom een ‘turning point’ voor het denken over voedsel in de wereld.

Plantum ziet de toekenning van deze prijs aan Simon Groot naast een terechte onderkenning van zijn persoonlijke bijdragen, daarom ook als een erkenning van het belang van de tuinbouw en van de commerciële zaaizaadsector. We feliciteren Simon dan ook van harte !!

Bekendmaking is terug te kijken via deze link

Lees meer over:
Internationaal

« Terug naar overzicht

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599