Vacature – Communicatiespecialist bij Plantum

15/05/2020 - Rob Neijenhof

Ben je een strategisch denker met uitstekende communicatieve vaardigheden en ontwikkel je graag proactief plannen om verschillende doelgroepen effectief te benaderen? Solliciteer dan op deze fulltime vacature voor Communicatie Specialist bij onze branchevereniging in Gouda.

Plantum
Plantum is de Nederlandse vereniging voor bedrijven in zaden en jonge planten, een Topsector in Nederland met mondiale uitstraling. De ruim 300 lid-bedrijven in de sector staan aan de basis van alle voedsel- en sierplanten en dragen daarmee bij aan maatschappelijke doelen zoals duurzaamheid, productkwaliteit en -diversiteit. De zaden- en jonge plantenbedrijven, variërend in omvang van grote internationale spelers tot kleinere lokale producenten, leveren een grote bijdrage aan de Nederlandse economie. Als vereniging organiseren we het contact tussen de leden en vertegenwoordigen we de sector bij overheid, politiek en maatschappij. Het secretariaat in Gouda bestaat uit 19 personen die in een commissiestructuur nauw samenwerken met de vele actieve betrokken leden.

Taken
De Communicatie Specialist is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van Plantum. Binnen deze functie ontwikkel je, samen met een commissie met lid-bedrijven en de directie, strategieën om verschillende doelgroepen effectief te bereiken, inclusief de contentkalender, mediabeleid, en events. Daarnaast weet je de inhoudelijke dossiers te formuleren in een taal die toegesneden is op de doelgroepen, en schrijf je samen met de inhoudelijke collega’s persberichten, fact sheets, verhalen en nieuwsberichten. Je voert communicatietaken zelf uit en ondersteunt de collega’s in hun communicatie in nauwe samenwerking met de  verantwoordelijke voor Public Affairs. Je gaat proactief achter nieuws aan en schrijft berichten voor social media. Daarnaast beheer je ons intranet en de externe website. Je ontwikkelt en onderhoudt een sterk netwerk met de pers en influencers. Ook draag je bij aan de communicatiestrategie van onze Europese en mondiale brancheorganisaties.

Wij vragen een Communicatie Specialist met:

  • een afgeronde studie op WO-niveau, met communicatie als hoofd of bijvak (of aantoonbare ervaring op dit gebied);

  • minimaal 5 jaar werkervaring;

  • uitstekende schrijfvaardigheden;

  • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

  • passie voor maatschappelijke vraagstukken;

  • affiniteit met de land- en tuinbouw, maar in elk geval bereidheid om je te verdiepen in de sector.

Verder ben je nieuwsgierig, ondernemend van aard en flexibel. Je weet de waarde van verschillende social media goed in te schatten en in te zetten, je bent een teamspeler binnen het secretariaat en met de leden. Je bent analytisch en goed georganiseerd. Je hebt goede sociale vaardigheden, je neemt graag het initiatief en je bent enthousiast.

We bieden een afwisselende baan in een professioneel en enthousiast team in een innovatieve sector. Deze functie biedt veel ruimte voor eigen initiatief en zelfstandigheid. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, waarbij de CAO-Tuinzaadbedrijven wordt gevolgd. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?
Richt dan jouw sollicitatie vóór 8 juni 2020 aan Plantum, ter attentie van Niels Louwaars, directeur, Vossenburchkade 68, 2805PC Gouda – info@plantum.nl. Als je vragen hebt, kan je die richten aan hem op 06 17017038 of n.louwaars@plantum.nl.

Het zorgvuldig beoordelen van je sollicitatie neemt enige tijd in beslag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.