Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden

Veredelingsmethoden +


 

Nieuwe rassen van land- en tuinbouwgewassen dragen bij aan belangrijke maatschappelijke doelen zoals voedselzekerheid, voedselkwaliteit en duurzaamheid. Innovatie in de plantenveredeling is blijvend nodig om te zorgen dat het ontwikkelen van nieuwe rassen sneller en effectiever gaat. Nieuwe veredelingstechnieken geven hier extra mogelijkheden voor.

Met deze technieken kan gerichter gewerkt worden en kunnen eigenschappen zoals resistenties tegen ziektes worden ingekruist, ook als dat via de klassieke weg niet of nauwelijks mogelijk is.

Het Europese Hof heeft nu geoordeeld dat nieuwe mutatietechnieken beoordeeld moeten worden onder de zware en dure toetsing voor ggo’s. Wij zijn zwaar teleurgesteld over deze beslissing. Zeker voor het mkb wordt het hierdoor onmogelijk om gebruik te maken van deze methoden. De uitspraak is een gemiste kans om de bijdrage van plantenveredeling aan verduurzaming van de land- en tuinbouw te versnellen. Plantum vindt nog steeds dat onnodige regeldruk op nieuwe veredelingsmethoden voorkomen dient te worden, omdat het een belemmering voor innovatie kan zijn.

Bekijk het jaarplan, met een terugblik en ambities, van de Hoofdcommissie Veredelingsmethoden

[PLACEHOLDER_HIDE]
 

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599