Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden

Fytosanitair beleid +


 

De Nederlandse sector uitgangsmateriaal heeft een zeer sterk internationaal karakter. Zowel de wereldwijde export als import van stekken, zaden, jonge planten en weefselkweekmateriaal is een dagelijkse aangelegenheid. De laatste jaren heeft er een verdere internationalisering plaatsgevonden van de productie van uitgangsmateriaal van bloemisterijgewassen. Vanuit locaties in derde landen wordt het uitgangsmateriaal naar Nederland verstuurd om te worden bewerkt (geschoond, beworteld, opgekweekt) en verhandeld. Steeds vaker wordt het uitgangsmateriaal rechtstreeks van de productielocatie naar regio's gestuurd die dicht bij de teeltcentra liggen. Zaden worden over het algemeen nog naar het Nederlandse moederbedrijf gestuurd vanwege de hoge eisen aan het kwaliteitsonderzoek en de productbewerking.

Nederland neemt als belangrijk productieland en exportland van uitgangsmateriaal een belangrijke sleutelpositie in. Het is voor de sector dus van groot belang dat er goede afspraken zijn en worden gemaakt met landen buiten de Europese Unie over de toegang tot buitenlandse markten. Plantum maakt dit mogelijk door haar grote nationale en internationale netwerk.

Op 6 mei 2013 is een pakket van 5 Verordeningen op het gebied van plant- en diergezondheid, “Smarter Rules for Safer Food”, door de Europese Commissie aangeboden aan het Europese Parlement en de Lidstaten. In onderstaande factsheets staat een korte omschrijving van een aantal Verordeningen die relevant zijn voor onze sector. Ook signaleren wij enkele belangrijke knelpunten bij deze nieuwe regelgeving.

[PLACEHOLDER_HIDE]
 

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599