Login

Nieuwe gebruiker?


Meld u hier direct aan

Aanmelden

Gewasbescherming +


 

De diversiteit aan gewassen in de sector plantaardig uitgangsmateriaal is erg groot en daarmee ook het aantal ziekten, plagen en onkruiden. Om te voldoen aan de eis van schoon uitgangsmateriaal is het noodzakelijk dat er een effectief en breed middelenpakket beschikbaar is en blijft. Plantum zet zich hiervoor in door lobby voor gunstig beleid en wet- en regelgeving, maar ook door het in gang zetten van aanvragen voor toelatingen van gewasbeschermingsmiddelen. Hierbij wordt intensief samengewerkt met de gewasbeschermingsmiddelenindustrie en de teeltsectoren. Plantum is ook één van de initiatiefnemers voor het kennisnetwerk Expert Centre voor Speciality Crops.

CATT aardbeiplanten
De aardbeiopkweekbedrijven hebben een alternatieve en milieuvriendelijke methode ontwikkeld voor de bestrijding van aardbeimijt in aardbeimoederplanten. De zogenoemde CATT methode (Controlled Atmosphere in combinatie met temperatuurbehandeling) is een goed alternatief voor een methylbromide behandeling. In de onderstaande checklist CATT aardbeiplanten staan de aandachtspunten voor een behandeling.

Telers en kwekers die naar aanleiding van de checklist nog vragen hebben, kunnen contact opnemen met onderzoeker Gijs van Kruistum (0320-29 11 11 of gijs.vankruistum@wur.nl).

[PLACEHOLDER_HIDE]
 

bezoek
adres

telefoon
fax

e-mail
website

BTW-nr
K.v.K.
 

Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda

+31 (0) 182 68 86 68
+31 (0) 182 68 86 67

info@plantum.nl
www.plantum.nl

NL809984738B01
Rotterdam 24319599