Leren in de sector

Onderstaand vindt u een overzicht van de verschillende opleidingen, workshops en cursussen die een directe link hebben met de sector zaden en jonge planten. Door te klikken op de link komt u terecht op de websitepagina van de aanbieder.

Vakopleiding plantenveredeling

Datum 27/09/2019
Locatie Den Bosch

Veredelen is een vak en om dit goed uit te oefenen, is een vakopleiding nodig voor degenen die in het reguliere onderwijs dit vak niet of nauwelijks hebben geleerd. Professionalisering van de (assistent)selecteurs betekent dat zij meer verantwoordelijkheden kunnen dragen in het veredelingsprogramma.

Opleiding Kwekersrecht en andere intellectuele eigendomsrechten

Datum 07/10/2019
Locatie Roelofarendsveen

Wat is (inter)nationaal kwekersrecht?
Bij wie en hoe kan ik kwekersrecht aanvragen? 
Welke partijen spelen een rol bij het verlenen van kwekersrecht en waar staan zij voor?
Wat levert kwekersrecht mij op?

Cursus Refrigerated Transport Technology

Datum 07/10/2019
Locatie Wageningen

Are you looking for an update on the basics of refrigeration technology? Would you like to get an overview of the latest R&D developments and new generation of refrigerated transport technology? Then this course is ideal for you. Temperature controlled transport by reefer containers and trucks is an important topic in the logistics chain. Worldwide the demand for sustainable transport options grows in all parts of the cold chain. Extended knowledge on the complex subject of refrigeration helps to improve climate control and energy efficiency in a safe manner, extend shelf life and minimize food waste.

Cursus Postharvest Technology

Datum 08/10/2019
Locatie Wageningen

Are you looking for an update on the latest technologies for storage, packaging and handling of fresh horticultural products? Would you like to broaden and deepen your knowledge of the biology of postharvest physiology, ripening and deterioration? Then this course might be something for you.

Cursus Zadendeterminatie

Datum 10/10/2019
Locatie Emmeloord en Groningen

In deze training leert u over de bouw van vruchtwijze, vrucht en zaad en oefent u in het determineren met zaadmengsels. U leert zelfstandig naslagwerken te raadplegen, die u helpen bij het vinden van de juiste naam van de zaden en vruchten. Fotomateriaal van de behandelde en niet behandelde plantenfamilies ondersteunen de theorie en de praktijk.

Opleiding Real-time PCR voor de groene sector

Datum 05/11/2019
Locatie Roelofarendsveen

De ‘Polymerase Chain Reaction’ (PCR)-techniek wordt in de tuin- en akkerbouw vaak gebruikt voor genetische kwaliteitscontrole en de detectie en identificatie van micro-organismen. Voor de detectie van bacteriën, virussen, schimmels en aaltjes is de PCR-amplificatietechniek niet meer weg te denken uit het laboratorium.

Cursus Inleiding plantenfysiologie voor weefselkweeklaboratoria

Datum 05/11/2019
Locatie Wageningen

Inzicht krijgen in de bouw en belangrijkste levensprocessen van planten en in de fysiologische achtergronden van weefselkweektechnieken en de betekenis daarvan voor de dagelijkse praktijk.

Masterclass Gebruik van moderne veredelingstechnieken in de sierteelt, een wereld te winnen

Datum 12/11/2019
Locatie Wageningen

Bent u op zoek naar de nieuwste kennis over moderne veredelingstechnieken en het gebruik daarvan in de sierteelt (snijbloemen, pot- en perkplanten incl. heesters en bomen)? En wilt u uw kennis verbreden en verdiepen met de meest recente technologieën zoals DNA merker, sequentie bepalingen, biotechnologie, mutatie veredeling (o.a. CRISPR/Cas9) en voorbeelden van succesvolle toepassingen daarvan? Dan is deze masterclass echt iets voor u.