Leren in de sector

Onderstaand vindt u een overzicht van de verschillende opleidingen, workshops en cursussen die een directe link hebben met de sector zaden en jonge planten. Door te klikken op de link komt u terecht op de websitepagina van de aanbieder.

Online Course Data-Driven Agri-Food Business

Datum 27/09/2021
Locatie Online

Develop smart data-driven solutions for your business or organisation under supervision of our experts. To get a position in the fast-changing agri-food environment, agri-food businesses need to develop new business models and become data-driven.

WUR Online Course Cold Storage of Apples and Pears

Datum 30/09/2021
Locatie Online

Do you want to unveil all facets of storing freshly harvested top fruit in the best possible way? Improve your understanding of the physiological processes but also the technical background of cooling systems and controlled atmosphere (CA) storage? Do you want to distinguish between main and side issues to make the best decisions for long term storage of apples and pears? Then this online course is something for you.

It enables you to study the learning materials at your own pace and place. start anytime (self-paced)

Vakopleiding Plantenveredeling

Datum 01/10/2021
Locatie HAS Hogeschool

Veredeling is een vak waarbij veel theoretische kennis nodig is. Om als (assistent) veredelaar/ selecteur uit de praktijk vooruit te gaan is het nodig om een professionaliseringslag te maken.

Vakopleiding plantenveredeling

Datum 01/10/2021
Locatie HAS Hogeschool

Voor het opzetten en uitvoeren van een veredelingsprogramma heb je zowel kennis als praktijkervaring nodig. Wil jij straks aan de basis staan van een veredelingsprogramma? Wil je je kennis uitbreiden om door te groeien in het vak? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Opleiding Plantenfysiologie

Datum 05/10/2021
Locatie HAS Hogeschool

De trend is meer met minder. Wij vragen steeds meer van onze gewassen, meer opbrengst, hogere kwaliteit, tegen lagere input. Het hebben van voldoende kennis van het functioneren van de plant en dus van plantenfysiologie is essentieel voor een optimale teeltaansturing. In deze opleiding komen de verschillende aspecten van plantenfysiologie aan bod. Plantenfysiologie gaat over het functioneren van planten en hoe ze reageren op veranderingen van omgevingsfactoren als licht, water en bodem.

Opleiding bedrijfsleider tuinbouw

Datum 28/10/2021
Locatie HAS Hogeschool

Moderne bedrijven zitten steeds complexer in elkaar. Bedrijven in de (glas)tuinbouw, boomteelt, vollegrondsgroenten, akkerbouw worden groter en steeds vaker trekt een ondernemer een bedrijfsleider aan. Van deze bedrijfsleiders wordt ook steeds een beroep gedaan op goed ontwikkelde managementvaardigheden. Je moet verstand hebben van personeelsmanagement, energiemanagement, marketing, risicomanagement en zeker ook van financieel management. De moderne bedrijfsleider maakt in overleg met de ondernemer een strategisch plan voor de toekomst van het bedrijf en past daar de dagelijkse bedrijfsvoering op aan. De bedrijfsleider voert structureel overleg met de directie en adviseert de directie. Hij moet op strategische punten goed kunnen sparren met de directie en de plannen van de directie kunnen implementeren in zijn bedrijf. Deze opleiding is ontwikkeld door HAS Hogeschool samen met de scholingsconsulenten en de werkgevers. De opleiding is een logisch vervolg op de opleiding aankomend bedrijfsleider van Lentiz | Cursus & consult. De opleiding wordt verzorgd op een locatie in het Westland.

Course Effective Analysis of Big Data in R

Datum 04/11/2021
Locatie Wageningen Academy

Health and life science nowadays produce large and complex data sets on a routine basis – small wonder that Big Data is a hot topic. Handling big data in R, one of the most popular modern data elaboration platforms, can sometimes be a challenge, even for experienced R users. Through hands-on computer labs and lectures you will get a thorough basis for achieving this task.

Cursus scouten van plagen

Datum 12/11/2021
Locatie HAS Hogeschool

Scouten bestaat uit signaleren en monitoren. Signaleren vertelt je vanaf welk moment de plaag aanwezig is en waar precies op het bedrijf. Monitoren is de volgende stap. Daarbij wordt het verloop van de plaag en de natuurlijke vijanden in de tijd gekwantificeerd. Deze onderwerpen komen allemaal aan bod in de cursus Scouten van plagen in bedekte teelt.