UITNODIGING workshop genetische analyse polyploïden

19/01/2023 - Monique van Vegchel

Data:                     16 en 23 februari 2023

Tijden:                 10.00 - 15.00u (wij zorgen voor lunch)

Locatie:               Radix Gebouw, Droevendaalsesteeg 1, 6708 PB Wageningen

Programma
De eerste dag staat een algemene introductie over linkage en QTL mapping op het programma. Ook presenteren we resultaten uit eerder onderzoek naar verschillende gewassen.  Daarna installeren we de software die u nodig heeft voor de tweede dag, specifiek R, RStudio en verschillende modules. R is de programmeertaal die in veel van deze analyses gebruikt wordt.

Als u niet gewend bent met R te werken, dan raden wij deze introductie-video aan, voordat u naar de workshop komt: https://pbr-elearning.wur.nl/r-intro

Aan het einde van de eerste dag discussiëren we over wat aan bod is gekomen en bespreken we de antwoorden van de opdrachten.

Op de tweede dag krijgt u hands-on ervaring met de drie R-modules voor de genetische analyse van polyploïden: fitPoly voor het scoren en verwerken van merker doses uit SNP arrays, polymapR voor linkage mapping en polyqtlR voor QTL mapping.

Tijdens de workshop gebruikt u uw eigen laptop. LET OP: mogelijk heeft u toestemming nodig van de administrator om nieuwe software te installeren. Dit is met name het geval als u met een bedrijfslaptop werkt.

Wilt u deelnemen aan de gratis, tweedaagse workshop in Wageningen? Meld u dan aan via een e-mail naar Monique van Vegchel (m.vanvegchel@plantum.nl).