Webinar ‘Effectief Literatuur Zoeken’

13/12/2022 - Monique van Vegchel

Heeft u ook altijd willen ontdekken welke mogelijkheden het internet biedt om wetenschappelijke artikelen te vinden, maar komt u niet verder dan Google Scholar? Wordt u vaak belemmerd in uw zoektocht? Dan is dit gratis, interactieve webinar iets voor u!

In het kader van het project ‘Sowing Seeds of Knowledge’, waar Plantum partner in is, wordt dit laagdrempelige webinar georganiseerd voor iedereen die meer wil weten over de online wereld van effectief literatuur zoeken. Het webinar wordt gegeven door Ria Derkx van de Wageningen University & Research Bibliotheek. Zij geeft u handvatten en tips&tricks over verschillende wetenschappelijke zoekmachines, hun mogelijkheden en beperkingen. Ook maakt zij een kort uitstapje naar GroeneKennis, een database om vakbladartikelen en rapporten te vinden. Aan de hand van praktische opdrachten zult u ook zelf aan de slag gaan met de zoekmachines.

Datum:               7 maart 2023
Tijd:                    10.00-12.00u
Locatie:               Online via Microsoft Teams
Groepsgrootte: 10-12 personen

Aanmelden
Wilt u graag deelnemen aan dit webinar? Meld u dan nu aan via een e-mail aan Monique van Vegchel.
Aanmelden kan tot uiterlijk 1 maart 2023.

Wilt u bij aanmelding a.u.b. de volgende informatie sturen: gewassen waaraan u werkt, en uw gebruikelijke werkwijze om online literatuur te zoeken (indien van toepassing). Zo kunnen we het webinar personaliseren.

De Teams-link en opdrachten zullen enige tijd vóór het webinar worden verstuurd.

Voel u vrij om deze uitnodiging te delen met uw collega’s en andere geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom!
Voor vragen kunt u contact opnemen met Monique van Vegchel.