BBB Tweede Kamerlid Vermeer bezoekt Anthura

23 | 08 | 2024

Tijdens dit bezoek werd uitgebreid gesproken over de kracht van plantveredeling, met specifieke aandacht voor Genome Editing en CRISPR-Cas.

Daarnaast kwamen de WBSO en fiscale regelingen die de sector veel gebruikt aan bod. Mark en Iwan van der Knaap, directeuren bij Anthura, deelden hun ontwikkelingen en uitdagingen van het familiebedrijf. Ze lieten zien hoe ver plantveredeling is gekomen en wat er nog meer mogelijk is in de sierteelt. Henk Vermeer toonde interesse in de energietransitie en besprak samen hoe bedrijven in de sector kunnen bijdragen aan de verduurzaming van energievoorzieningen, niet alleen binnen de sector, maar ook voor Nederland.

Anthura, specialist in anthurium en orchidee, gaf een rondleiding en toonde hoe zij de wereld sieren met kleurrijke bloemen en planten door innovatieve en duurzame producten te ontwikkelen voor telers en consumenten. In de showroom wierpen we een blik op het uitgebreide assortiment aan orchideeën en anthurium, inclusief veelbelovende noviteiten. Vervolgens kregen we een kijkje in de productiekassen, waar robotisering en automatisering efficiënt samenwerken met medewerkers.

Vermeer kreeg inzicht in de nieuwste trends en technologieën die Anthura toepast om hun teeltprocessen te optimaliseren en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Anthura benadrukte hun inzet voor innovatie en duurzaamheid, waarbij nieuwe teelttechnieken worden ontwikkeld om een zo efficiënt mogelijke productie en afzet van orchideeën en anthurium te realiseren.

Het bezoek bood waardevolle inzichten en onderstreepte de cruciale rol van plantveredeling in het realiseren van duurzame en toekomstgerichte land- en tuinbouwpraktijken.

Op de foto links: Mark van der Knaap en rechts Henk Vermeer.

Op de foto van links naar rechts: Mark van der Knaap, Henk Vermeer, Livia Hendriks en Iwan van der Knaap.

Gerelateerde artikelen

Definitief akkoord cao Tuinzaadbedrijven

De vakorganisaties hebben ingestemd met het bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Tuinzaadbedrijven.

Lees meer

Exportverbod Belarus vanaf 1 juli 2024

Sinds 1 juli 2024 geldt een pakket EU-sancties tegen Belarus (Wit-Rusland). Het gaat onder andere...

Lees meer

Definitieve versie cao Glastuinbouw

De definitieve cao Glastuinbouw is nu beschikbaar. Ook in het Engels en Pools.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap