Universiteit gaat in de Planten-wetenschappen

10 | 10 | 2024

Plantum was op 8 oktober aanwezig bij de feestelijke opening van een hypermoderne kas van de Universiteit Maastricht op de Brightlands Campus in Venlo.

 

Hypermoderne onderzoekskas

Op het oude Floriadeterrein van 2012 verrijst een kennisinfrastructuur met onderwijs (onder andere HAS-Den Bosch, onderzoek en kennisbedrijven (zoals Plantum-lid Innoveins)). De universiteit heeft met steun van de gemeente/provincie en Nunhems/Basf een hypermoderne onderzoekskas gebouwd. Universiteit Maastricht is daarmee extra aanwezig in ‘Brightlands Future Farming’ in Venlo naast de andere Brightlands vestigingen: in Maastricht (Health), Heerlen (‘Smart Services’) en Geleen (‘Chemelot’).

 

Veel verbindingen

De verbinding van planten- met gezondheidsonderzoek werd gepresenteerd als een belangrijke kracht van de Universiteit. Maastricht ziet ook veel in samenwerking met Nijmegen, waar Venlo ‘mooi tussenin’ ligt, en in de Euregio met Duitse en Belgische plantenwetenschappers. Daarnaast is de verbinding met de HAS en de (startup) bedrijven op Brisghtlands heel interessant voor de verbinding met meer praktijkgerichte opties.

 

Het is interessant dat het we zo een extra locatie hebben in Nederland waar bedrijven terecht kunnen met hun vragen en wensen.

Gerelateerde artikelen

Groene studie

Ga jij ook voor een groene studie?    Want groen heeft de toekomst. Groen is de…

Lees meer

Btw zaden, pootgoed en opkweek naar 21 procent

Per 1 januari 2025 geldt voor land- en tuinbouwzaden, pootgoed en opkweek het hoge btw-tarief...

Lees meer

Plantum Duurzaamheidsprijs voor de blije bijen van Dümmen Orange

Tijdens de Plantumdag op 19 september werd de 9e Plantum Duurzaamheidsprijs uitgereikt aan Dümmen Orange.

Lees meer

Meld je nu aan voor een plantum lidmaatschap